Нужни продукти
8 яйца
2 консерви скумрия доматен сос
1 пакетче масло
1 майонеза
250 г кашкавал
1 червена печена чушка
кисели краставички за украса
маслини за украса
червен пипер
магданоз
сол
подготовка
30
минути
готвене
45
минути
общо
75
минути
Стъпки
Яйцата се сваряват и се обелват. Делят се белтък от жълтък. Белтъкът се рендосва в подноса, в който ще се прави тортата и се посолява.
Маслото се разтапя и се изсипва отгоре.
Рибата се намачква, докато стане на каша и се изсипва върху маслото, като се разнася навсякъде.
След това се размазва хубаво с шпатула майонезата.
Настъргваме кашкавала и поръсваме равномерно.
Жълтъците се намачкват с малко сол и червен пипер и се разнасят навсякъде отгоре.
Украсява се с краставичките, маслините, чушката, нарязана на ивици, магданоза.
Поставя се във фризер или камера да стегне. Изважда се 15-20 мин. преди да се консумира.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти