Нужни продукти
4-5 жилибона (тези , който са като дунапрен и цената им мисля , че е 2 лв. една голяма торбичка )
50-60 гр. пудра захар
10 гр. кристална захар
подготовка 195 минути
готвене 20 минути
общо 215 минути
Стъпки

Жилибоните се слагат на водна баня и се бърка, след като се свалят от котлона, сместа се остава да изстине за около 4-5 минути, добавя се постепенно пудрата захар и кристалната, като се бърка постоянно.
Ако още не се е получило нещо като топка тесто, се сипва още захар, колкото поеме, за да може да се оформи топка.
След което се слага в хладилник за около 2-3 часа.
Изважда се и се реже на две половини.
И двете се разстилат в кръг с помощта на чаша.
Двата кръга се слагат един върху друг и се режат от 4 страни по малко.
После листенцата се слепват едно по едно нагоре, като се оформя розичка.
И се оставя още малко в хладилник и ето че розичката ви за торта или друго лакомство е готова. Бон апети : ))

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти