Нужни продукти
3 свински джолана
8-10 картофа
4-5 моркова
гъби
заквасена сметана
бира или вино
сол
подготовка 15 минути
готвене 150 минути
общо 165 минути
Стъпки

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите и картофите на по едро, това се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се със сол на вкус и най - отгоре се намазва със сметана. Пече се отначало в силно загрята фурна, после на по слаба около 2 1/2 часа.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
28.12.2009 г. 14:13 Полезен 36

Стана много вкусно, аз обаче нарязах и праз на едро, сложих 2 големи скилидки чесън и 2 дафинови листа.

Светозар коментира
Подобни рецепти