Да ви е сладко!

Нужни продукти
4 бр. тиквички
250 гр кайма
1 глава лук
1 ч.ч. олио
сол
черен пипер на вкус
2 яйца
1 с.л. нарязан копър
4-5 големи скилидки чесън
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Тиквичките се срязват на две равни части по дължина, с лъжица се издълбават семената, като се внимава от двата края на тиквичката да останат стени за да не изтече плънката, получава се нещо ,като лодка.
Вземаме семената от тиквичките и ги нарязваме на дребно, към тях прибавяме каймата и лука нарязан също на дребно, прибавяме олио, сол и черен пипер и го пържим, докато семето на тиквичките стане наситено жълто. Плънката е готова.
В обилно намазнена тава подреждаме тиквените лодки, така, че да не се клатят, внимателно поставяме плънката и печем на 250 градуса, докато се запекат отдолу тиквичките. Когато са готови се поръсват със счукан чесън и копър, заливат се със предварително разбитите яйца и се връщат обратно във фурната. Пекат се докато яйцата хубаво се запекат.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.07.2010 г. 09:10 Полезен 3

Зависи,някои ги предпочитат запечени, а не задушени.

Maia коментира
05.07.2010 г. 17:24 Полезен 6

За да не хрупат тиквичките в тавата се налива 1ч.ч.вода или бульон/зеленчуков или пилешки/.Така стават много по-вкусни.

Нина коментира
Подобни рецепти