Великденско агнешко
Нужни продукти
1,5 кг агнешко месо
60 гр краве масло
сол
чер пипер
половин л вода
20 едри листа от лапад
3 стръка пресен лук
125 гр. краве масло
1 чаена чаша ориз
1 чаена
чаша кисело мляко
2 яйца
подготовка
90
минути
готвене
20
минути
общо
110
минути
Стъпки
Почистеното, измито и нарязано на порции месо посоляваме и нареждаме в тава. Наливаме 500 мл гореща вода да покрие месото, слагаме 60 гр. масло, черен пипер, сол и поставяме в умерена фурна.
Докато се пече, добре е да се обръща месото.
В отделен съд стопяваме останалото масло /125г/, добавяме нарязания лук и нарязания на дребно лапад (който предварително сме бланширали и изцедили) и задушаваме на слаб огън 5 мин. Сипваме ориза и го запържваме. Наливаме 3 чаени чаши гореща вода, посоляваме, добавяме и черен пипер и разбъркваме сместа.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и изливаме в лапада и ориза. Тази смес сипваме, при вече готовото месо и продължаваме да печем, докато ястието е напълно готово.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти