Нужни продукти
1 кг. картофи
125 мл. краве масло или олио
щипка сол
черен пипер
подготовка 75 минути
готвене 20 минути
общо 95 минути
Стъпки

Измиваме и обелваме картофите. На по-широката част начертаваме с ножа линии, които се пресичат като решетка, посоляваме със сол и черен пипер. Нареждаме в съд и ги замразяваме за един час, след което ги поливаме с масло и олио или зехтин и ги слагаме във фурната. Пекат се до порозовяване.

Гарантирам Ви, че по-вкусни картофи не се опитвали.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
16.01.2012 г. 18:32 Полезен 1

Уточнение от мен - или картофите да са малки,или големи,но предварително сбарени!Иначе се зачервиават,но отвутре са сурови.

zoni коментира
09.01.2012 г. 18:26 Полезен 0

Много се извиниавам,но пропуснах да спомена наи= ваjното,че картофите се свариават предварително за 10 мин

Anna Bojilova коментира
Подобни рецепти