Нужни продукти
1 кг. овнешки бут
5-6 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
1 глава кромид лук
1 корен магданоз
100 мл мазнина
100 гр солена сланина
1 морков
червен пипер
сол
подготовка 3030 минути
готвене 180 минути
общо 3210 минути
Стъпки

Бутът, осолен и отлежал 2-3 дни, се измива, а след това се попива с чиста кърпа и се промушва на десетина места с остър нож. Във всеки разрез се поставят резенче от сланината, оваляно в червен пипер, скилидка от чесъна и зърно от черен пипер. След това бутът се оставя да престои 1 час и се изпържва в мазнината до зачервяване от всички страни. Прибавят се около 1 ч.ч. топла вода, обеленият кромид лук, настърганите моркови и корена от магданоз. Захлупва се с капак и се задушава 2-3 часа на тих огън до омекване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти