Нужни продукти
1 кг. свинско месо(филе;котлет или бут)
4-5 моркова
1 глава чесън
1 ч.ч. червено вино
50 гр масло
1/2 ч.ч. вода
200 гр сланина
1 ч.л. захар
черен пипер
конец
подготовка 20 минути
готвене 150 минути
общо 170 минути
Стъпки

Месото се нарязва на филийки с дебелина 1 см., леко се начукват, посоляват се с малко сол, черен пипер. На всяка филийка се слага в единия край, нарязан на пръчици морков, сланина и чесън увива се на рулце и се стяга с конец. Така приготвените рулца се слагат в гювеч заливат се с червеното вино, захарта, водата и маслото слага се капака и се запечатва с тесто. Пече се на умерена фурна два и половина часа до извирането на водата да остане само на мазнина.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти