Ако нямате 2 форми за торта,изпечете първо единия блат после втория.

Нужни продукти
100 гр. краве масло
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
50 гр. какао
1 ч.ч. захар
3 яйца.
ЗА ГЛАЗУРАТА:
250 гр. шоколад
3 с.л. захар
300 мл. сметана.
подготовка 60 минути
готвене 30 минути
общо 90 минути
Стъпки

Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се изсипва в купа, заедно с лимоновия сок и се оставят малко да престоят.
Маслото се разбива с половината захар, слагат се едно по едно яйцата и се сипва и останалата захар.
Като се редуват се прибавят едно по 2 с.л. от брашното и млечната смес.
Полученото тесто се разделя на 2 части се изсипва в две форми за торта, намазани с маргарин и постлани с фолио.
Изчакват се блатовете да изстинат.
Шоколада се разтапя на водна баня, прибавят се захарта и сметаната.
Всеки блат се разрязва на две.
Слепват се със шоколадовата глазура.
С част от нея се намазва и горната част на тортата.
ДОБЪР АПЕТИТ.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
18.03.2013 г. 20:40 Полезен 2

Глазурата ще стане кафява ,ако се направи с натурален шоколад,разтопен на водна баня.

Любомир Ангелов коментира
22.12.2010 г. 08:41 Полезен 19

Аз правя тази торта редовно и мога да кажа, че е невероятна. Доколкото за това дали е като на снимката според мен е въпрос на аранжировка, но крема си става точно тъмно кафяв, както е показано. Аз правя крема с тъмен шоколад задължително. Може би на Велизара това й е грешката, но тортата е страхотна и винаги обирам овациите с нея.

зорница коментира
17.12.2010 г. 17:41 Полезен 14

Тази торта не става за нищо знам това,защото я направих точно както е написано и стана точно нищо.Глазурата не стана изобщо както е показано на снимката,а светло кафеникава истинска заблуда е тази снимка!!!Изобщо не съм доволна от всичко това!

velizara коментира
Подобни рецепти