Нужни продукти
1 кг. бяла риба
125 г. масло
300 г. домати
300 г. кромид лук
3 скилидки чесън
1 лимон
магданоз
черен пипер
дафинов лист
сол на вкус
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Нарежете лука на ситно и го задушете с 125 грама масло в тиган, до омекване.
Прибавете 300 грама домати, настъргани на ренде, към лука.
Добавете черен пипер на зърна, дафинов лист, 3 скилидки счукан чесън и сол на вкус.
Задушете сместа още 10 минути.
Изсипете готовата смес в керемида или друг подходящ съд.
Наредете 1 кг. бяла риба върху сместа.
Поръсете рибата с нарязан на ситно магданоз.
Украсете с няколко филийки лимон.
Печете на 180 градуса, като преди това сте поставили в нея бялата риба.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти