Бяла каша
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    150 гр сирене                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 гр брашно                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    50 гр масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 бр. яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Брашното се изпържва в маслото до златист цвят и се залива с хладка вода, като непрекъснато се бърка. Кашата се вари на тих огън до сгъстяване. Прибавя се натрошеното сирене. Преди да се свали от огъня се прибавят предварително разбитите яйца със сол и смлян черен пипер.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Изпробвах тази рецепта с добавяне и на ролца от раци - много добре се получи;)