Брюкселски гофрети
Нужни продукти
500 гр. брашно
8 яйца
250 гр. разтопено масло
500 мл. прясно мляко
щипка ванилия
щипка сол
подготовка
40
минути
готвене
60
минути
общо
100
минути
Стъпки
Разбъркайте жълтъците с половината количество прясно мляко. Прибавете последователно брашното, останалото мляко, солта и ванилията.
Добавете омекналото масло. Бъркайте енергично, докато получите хомогенна смес.
Разбийте белтъците на твърд сняг.
С помощта на дървена шпатула внимателно ги прибавете към тестото. Внимателно разбъркайте.
Сипете тестото на части в много добре нагрят и намазан гофретник. При поднасяне поръсете с пудра захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти