Нужни продукти
2 бр. Пъстърва
0,200 кг. Мароканси кускус
0,040 кг. Зелена чушка
0,040 кг. Червена чушка
0,040 кг. Жълта чушка
2 стръка Пресен лук
няколко листенца Пресен кориандър
1/2 Люто чушле (в зависимост от големината и желанието колко да бъде люто)
1 стрък Копър
2 с.л. Зехтин
0,060 кг. Червен фасул
подготовка
25
минути
готвене
15
минути
общо
40
минути
Стъпки
Накисваме кускус-а в гореща вода.
Почистената и измита пъстърва се филетира.
Запечатваме филетата на тиган, първо с кожата надолу за да не залепне месото.
До изпичаме филетата във фурната за около 8 мин.
Докато се пекат филета нарязваме зеленчуците на жулиени, а подправките на ситно.
Смесваме ги с кускус-а и го овкусяваме.
Сервираме след изпичане на филетата. Гарнитурата може да бъде топла или студена, по желание.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти