Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    2 бр. Пъстърва                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    0,200 кг. Мароканси кускус                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    0,040 кг. Зелена чушка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    0,040 кг. Червена чушка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    0,040 кг. Жълта чушка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 стръка Пресен лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    няколко листенца Пресен кориандър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 Люто чушле (в зависимост от големината и желанието колко да бъде люто)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 стрък Копър                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 с.л. Зехтин                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    0,060 кг. Червен фасул                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Накисваме кускус-а в гореща вода.
Почистената и измита пъстърва се филетира.
Запечатваме филетата на тиган, първо с кожата надолу за да не залепне месото.
До изпичаме филетата във фурната за около 8 мин.
Докато се пекат филета нарязваме зеленчуците на жулиени, а подправките на ситно.
Смесваме ги с кускус-а и го овкусяваме.
Сервираме след изпичане на филетата. Гарнитурата може да бъде топла или студена, по желание.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти