Нужни продукти за пазаруване

2 бр. Пъстърва
0,200 кг. Мароканси кускус
0,040 кг. Зелена чушка
0,040 кг. Червена чушка
0,040 кг. Жълта чушка
2 стръка Пресен лук
няколко листенца Пресен кориандър
1/2 Люто чушле (в зависимост от големината и желанието колко да бъде люто)
1 стрък Копър
2 с.л. Зехтин
0,060 кг. Червен фасул
Нужно Време
подготовка 25 минути
готвене 15 минути
общо 40 минути

Стъпки

1

Накисваме кускус-а в гореща вода.

2

Почистената и измита пъстърва се филетира.

3

Запечатваме филетата на тиган, първо с кожата надолу за да не залепне месото.

4

До изпичаме филетата във фурната за около 8 мин.

5

Докато се пекат филета нарязваме зеленчуците на жулиени, а подправките на ситно.

6

Смесваме ги с кускус-а и го овкусяваме.

7

Сервираме след изпичане на филетата. Гарнитурата може да бъде топла или студена, по желание.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти