![Свински джолан с кисело зеле от Spaghetti Kitchen](/files/thumbs/f/6/0/f6052d228712718bb421aab32002e40c9bfa62e3/img_8570__565_380.jpg)
Свински джолан с кисело зеле от Spaghetti Kitchen
Нужни продукти
2 бр. Свински джолан
1 глава Крумид лук
1 бр. Морков (ако е малък 2 или 3)
400 г. Кисело зеле
2 с.л. Червен пипер
1 ч.ч. Светла бира
1 листо Дафинов лист
2-3 зрънца Бахар
4-5 зрънца Черен пипер
200 г. Доматено пюре
100 мл. Зехтин
Сол на вкус
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
240
минути
общо
260
минути
Стъпки
![Стъпка 1](/files/thumbs/c/2/1/c216de63b1ca06414146b2e3a8ac45bebc6636f7/img_8512__250_150.jpg)
Обелваме, измиваме и нарязваме на едро зеленчуците. След това поставяме свинското джоланче в тава, заедно с бирата и зеленчуците. Завиваме с фолио и запичаме във фурна за около 4 часа на 180 градуса.
![Стъпка 2](/files/thumbs/8/3/3/83395a53710f752928a77a0b39f9ffebd073ac4c/img_8524__250_150.jpg)
Нарязваме зелето на едро и запържваме в мазнина.
![Стъпка 3](/files/thumbs/9/6/e/96e55bdbe030883228770919220ab2f65052342f/img_8530__250_150.jpg)
Добавяме червения пипер и останалите подправки. След това добавяме и доматеното пюре. Задушава се хубаво, като междувременно може да се използва бульон от вече изпеченият джолан.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти