![Филе сьомга с черен ориз и чесън от Spaghetti Kitchen](/files/thumbs/2/c/1/2c175604567db3f69cdc182e3e6c15db25c4fcbc/img_7760__565_380.jpg)
Нужни продукти
0,500 кг. Сьомга филе (чисто филе)
0,300 кг. Черен (императорски ориз)
1 скилидка Чесън
1 с.л. Зехтин
0,040 кг. Сушен домат (около 4 половинки)
2 клонки Розмарин
2 щипки Сол
1/2 бр. Лимон
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
![Стъпка 1](/files/thumbs/2/f/b/2fb16e14fded3922faa2a2f129816006922c50bd/img_7716__250_150.jpg)
Подготвяне на филето за изпичане (завиване във фолио за печене заедно с розмарина, чесъна и малко зехтин, по желание може да се добави и лимон).
![Стъпка 2](/files/thumbs/a/6/e/a6eeb53ad83f655a1e484305afd6631c6dbaae9b/img_7729__250_150.jpg)
Сваряваме ориза в предварително кипнала вода със сол. След като се свари ориза, го охлаждаме.
![Стъпка 3](/files/thumbs/0/1/2/012bcec06cde083ab9b50b8da306a977e95a83a3/img_7704__250_150.jpg)
В загрята мазнина поставяме сушените домати, предварително нарязани (тънки ивици).
![Стъпка 4](/files/thumbs/a/4/2/a4279881dc5d663e259083a6770ed44c68df7f05/img_7759__250_150.jpg)
Гасим с вода и добавяме ориза, овкусяваме го и оставяме да редуцира (да се сгъсти), тук пожелание може да се добави лимонова кора за допълнителен аромат.
![Стъпка 5](/files/thumbs/0/5/8/05875ff4180880e28b589ffaa68f2341d5f9be2f/img_7760__250_150.jpg)
Сервираме с изпеченото филе от сьомга.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти