Нужни продукти
0,300 кг. Бяла риба филе или друга риба филе
1 глава Крумид лук
2 броя Моркови
2 бр. (средна големина) Катрофи
1 бр. (среден размер) Домат
3 с.л. Зехтин
3 стръка Пресен девесил
1 стрък Пресен копър
1/2 бр. Лимон
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 45 минути
общо 65 минути
Стъпки
Стъпка 1 1

Сваряваме костите и главите от рибата (може да се използват кости и глави от почти всеки вид риба, тогава грамажът остава, но на изчистено сварено месо. Ако няма филе, няколко глави и отпаддъци от филетирана риба (без вътрешностите) също ще свършат работа)

Стъпка 2 2

Прецеждаме бульона.

Стъпка 3 3

Обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците:
- лукът на ситно
- морковите на дребни кубчета
- картофите на малко по-едри от морковите кубчета

Стъпка 4 4

Изчистваме месото от костите

Стъпка 5 5

Рибата филе се нарязва на кубчета и се запържва леко в зехтин (ако имаме филе), ако няма тази стъпка се пропуска

Стъпка 6 6

В тенджерата, където ще се приготвя супата се задушава лукът, след това и моркова. След като са задушени се заливат с прецедения бульон, и се изчаква да кипне. Добавят се картофите, да се сварят

Стъпка 7 7

След като са готови всички зеленчуци, се добавя нарязаният на ситно и предварително запържен домат.

Стъпка 8 8

Съвсем накрая се добавят нарязаните на ситно пресни подправки и се овкусява със сол на вкус

Стъпка 9 9

Пожелание се сервира с лимон.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
30.04.2023 г. 14:21 Полезен 0

Съгласна съм, разнообразието от различни видове риба може да добави по-наситен вкус на чорбата. Благодаря за коментара!

Chef Vkusnotiiki
Chef Vkusnotiiki коментира
23.05.2020 г. 12:21 Полезен 0

Ако рибката е 5-6 вида става още по вкусно.

Sei6an
Sei6an коментира
Подобни рецепти