![Стъпка 1](/files/thumbs/9/4/e/94ed664c6abbbb4e273ce5e2634aed58dfb45041/img_7788__250_150.jpg)
Сваряваме костите и главите от рибата (може да се използват кости и глави от почти всеки вид риба, тогава грамажът остава, но на изчистено сварено месо. Ако няма филе, няколко глави и отпаддъци от филетирана риба (без вътрешностите) също ще свършат работа)
![Стъпка 2](/files/thumbs/8/c/2/8c221f85cf898aa874354f998b46a266c69e6db8/img_7815__250_150.jpg)
Прецеждаме бульона.
![Стъпка 3](/files/thumbs/1/b/9/1b9d685e47f16ecf61545030cd9a31c3e0a056e3/img_7796__250_150.jpg)
Обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците:
- лукът на ситно
- морковите на дребни кубчета
- картофите на малко по-едри от морковите кубчета
![Стъпка 4](/files/thumbs/f/8/8/f88baac42e5e995ef06ba7a8ea67217355e61b70/img_7828__250_150.jpg)
Изчистваме месото от костите
![Стъпка 5](/files/thumbs/8/b/b/8bb023e3c6e348a91372a062b91c96a540e06dd2/img_7836__250_150.jpg)
Рибата филе се нарязва на кубчета и се запържва леко в зехтин (ако имаме филе), ако няма тази стъпка се пропуска
![Стъпка 6](/files/thumbs/b/2/4/b24f17c08b509f6f648feb5333ec1421834c40be/img_7846__250_150.jpg)
В тенджерата, където ще се приготвя супата се задушава лукът, след това и моркова. След като са задушени се заливат с прецедения бульон, и се изчаква да кипне. Добавят се картофите, да се сварят
![Стъпка 7](/files/thumbs/b/e/7/be7ad05acb610cb3103a294792fb35fd0c45d40c/img_7852__250_150.jpg)
След като са готови всички зеленчуци, се добавя нарязаният на ситно и предварително запържен домат.
![Стъпка 8](/files/thumbs/4/2/6/426ebe6006dec3679d216cd6d8017df06ccb0a1f/img_7853__250_150.jpg)
Съвсем накрая се добавят нарязаните на ситно пресни подправки и се овкусява със сол на вкус
![Стъпка 9](/files/thumbs/0/5/f/05fe33745ba7044a7fc3dec6465834bcabce1d78/img_7863__250_150.jpg)
Пожелание се сервира с лимон.
Ако рибката е 5-6 вида става още по вкусно.
Съгласна съм, разнообразието от различни видове риба може да добави по-наситен вкус на чорбата. Благодаря за коментара!