Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Най-добре е да се сервира горещо върху хляб.

Нужни продукти
500 г. зрял боб
зеленчуков бульон
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2 стръка целина
1 праз
2 моркова
4 домата
половин къдрава зелка
500 г. листно цвекло
сол
пипер
олио
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 15 минути
общо 105 минути
Стъпки

Сварете зрелият боб в зеленчуковият бульон, пюрирайте половината от боба с част от бульона, а останалата половина от боба отделете.

Задушете една глава лук, нарязана на ситно, и четири скилидки чесън в 10 мл. олио, докато стане прозрачен.

Добавете три стръка мащерка, два стръка целина, един праз и два моркова, също ситно нарязани.

Добавете сол и пипер, оставете за 15 мин. на слаб огън, след това добавете боба с бульона (и пюрирания, и не пюрирания), четири домата, нарязани на четири парчета, половин къдрава зелка и 500 г. листно цвекло. Оставете да ври 1 час.

Когато сервирате, поставете филия сух хляб в чинията, налейте супата върху нея и сложете много маслини отгоре.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти