Нужни продукти
3 кг. телешко шкембе
1 глава лук
10 зърна чер пипер
4 големи моркова
150-200 г. олио
1 кофичка кисело мляко
3 жълтъка
5 големи с.л. брашно
чесън
Нужно Време
подготовка 240 минути
готвене 30 минути
общо 270 минути
Стъпки

Шкембето се измива много добре и се слага да ври с една глава лук много ситно нарязана. Вари се 3-4 часа докато се свари хубаво подсолява се с сол на вкус. После като се свари се нарязва с ножица на по-едри парченца и се слагат в някакъв съд остава само бульона през това време се настъргват 4 моркова и се изпаряват в олиото после това се прецежда през цедка и се изсипва в бульона изсипват се и нарязаните вече парченца шкембе. После се взема 1 кофичка кисело мляко, 3 жълтъка и 5 лъжици брашно и се разбива да стане на каша, изсипва малко от бульона и се слага в тенджерата, 10 мин, пожелание се слага счукан чесън, хрян.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
10.10.2012 г. 12:04 Полезен 7

това е всичко друго, но не и шкембе чорба.Ужас,само като чета рецептата и ми става жал за шкембето.

debeldakel коментира
Подобни рецепти