Нужни продукти
300 г. свинско месо (плешка или контрафиле)
1 глава крумид лук (при липса на праз лук)
200 г. печурки
2 броя печени чушки
200 г. доматено пюре
150 мл. зехтин
1/2 ч.ч. червено вино
1/2 връзка магданоз (пресен)
сол на вкус
черен пипер (млян) на вкус
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
40
минути
общо
55
минути
Стъпки
![Стъпка 1](/files/thumbs/6/c/b/6cbe3c57590fd65f8ce4c13432d8df2b535520bd/img_8405__250_150.jpg)
Първо измиваме и нарязване свинското месо от плешка или контрафиле.
![Стъпка 2](/files/thumbs/f/d/7/fd77e7d1f16d808a36cc48496d9b65060bc0c4a8/img_8415__250_150.jpg)
След това обелваме, измиваме и нарязваме зеленчуците, за да са готови.
![Стъпка 3](/files/thumbs/b/8/4/b8409854e9913a90651063b15daf79b8d1764f28/img_8409__250_150.jpg)
Запържваме свинското месо на тиган.
![Стъпка 4](/files/thumbs/6/4/b/64bd71b7f60e181f7d0c59afcd33312c0901eb45/img_8430__250_150.jpg)
Отстраняване на месото и започваме да слагаме в тигана последователно зеленчуците в следния ред: лук, гъби и накрая чушките.
![Стъпка 5](/files/thumbs/d/4/b/d4b39483494bc9a8fe6b0fc981293daeeb52d250/img_8436__250_150.jpg)
Връщане месото в тигана при зеленчуците, добавяме доматеното пюре, солта, пипера и накрая виното.
![Стъпка 6](/files/thumbs/1/3/d/13d1ff16f0e205a11fb734a870e1827daf69ac61/img_8443__250_150.jpg)
След това се слага в гювечета и се запича на 220 градуса за около 30 минути във фурната. Малко преди да е напълно готово, слагаме чубрицата.
![Стъпка 7](/files/thumbs/d/0/7/d07b0dd3a459ed21ba649f89aaca88e127279eb7/img_8450__250_150.jpg)
При поднасяне поръсваме с малко нарязан на ситно магданоз по желание.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти