Нужни продукти
50 гр. пушени свински гърди
1 кренвирш
1/2 глава лук
1 чушка
1 яйце
1 топено сиренце
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. олио
1 щипка чубрица
1 щипка черен пипер
1/2 ч.л. универсална подправка
подготовка 20 минути
готвене 40 минути
общо 60 минути
Стъпки

Нарязват се на ивици гърдите, кренвиршите на кръгчета.
Нарязва се на ситно лука и чушката.
Слагат се в гювечето, прибавят се подправките и се нарязва вътре на малки късчета топеното сирене. Прибавя се олиото.
Доматеното пюре се размива в 100 мл. вода и се прибавя.
Долива се вода до половината на гювечето, похлупва се и се пече на висока температура за 30 мин..
Изважда се и се чуква яйцето, след което се връща във фурната за още 10 мин..
Бон апети!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти