Хрупкаво пиленце
Разфасоваме пилето на: крилца (без краищата), бутчетата (на бедро и кълчица), отделяме гърба и го използваме за бульон, гърдите разделяме на четири порции. Така се получават 10 парчета пилешко. Поставяме мръвчиците в купа и поръсваме с черен пипер, сол, червен пипер, сухи зелени подправки, бял пипер, лют червен пипер (количеството на подправките е на око) и размесваме добре за да се овкусят месенцата отвсякъде. Заливаме с млякото и оставяме в хладилник за 6 часа.
Взимаме купа и сипваме брашното, добавяме му червен пипер, лют пипер, чесново брашно, бял пипер, лучено брашно. Овалваме добре пилешките месенца и ги пържим във фритюрник при температура 170-180 градуса в продължение на 20-25 минути. Оставяме ги да се подсушат в тавичка със салфетка на дъното. Поднасяме с любимата гарнитура и хладно винце. Наслаждаваме се на прекрасната хрупкавост и страхотния вкус.