Нужни продукти
1 кг. пилешко филе и/или бутчета
4-5 глави кромид лук
100 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути
Стъпки

Нарежете пилето на парчета, посолете го и го сварете в малко вода.

В мазнината задушавайте ситно нарязаният лук.

Добавете брашното и запържете до златисто.

Добавете червения пипер и бавно наливайте бульон от пилето, докато не получите рядка каша. Подправете сол на вкус.

Когато кашата започне да ври, добавете месото.

Варете още няколко минути, като разбърквайте редовно, за да не пригори.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти