Кавърма от свинско месо
В мазнината може да се изпържат 5-6 гъби на 1 порция. В такъв случай обаче, не се предвижда използването на яйце.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    200 гр. свинско месо от плешка                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л свинска мас                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 стръка праз(само бялата част)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2-3 пиперки от туршия (по желание люта пиперка)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                35
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                             Отделеното от кости месо се начуква, нарязва се на порционни парчета и се посолява леко, след което се пържи до омекване в предварително загрята мазнина.
 В същата мазнина, след като се извади месото се задушават, дребно нарязания праз и почистените и нарязани пиперки и накрая се слага лютата пиперка.
 Връща се месото, залива се с разбитите яйца и се пържи до сгъстяване на яйцата. Поднася се горещо с гарнитура от пържени картофи и салата.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти