Кавърма от свинско месо
В мазнината може да се изпържат 5-6 гъби на 1 порция. В такъв случай обаче, не се предвижда използването на яйце.
Нужни продукти
200 гр. свинско месо от плешка
1 с.л свинска мас
2 стръка праз(само бялата част)
2-3 пиперки от туршия (по желание люта пиперка)
1-2 яйца
черен пипер
сол
подготовка
25
минути
готвене
10
минути
общо
35
минути
Стъпки
Отделеното от кости месо се начуква, нарязва се на порционни парчета и се посолява леко, след което се пържи до омекване в предварително загрята мазнина.
В същата мазнина, след като се извади месото се задушават, дребно нарязания праз и почистените и нарязани пиперки и накрая се слага лютата пиперка.
Връща се месото, залива се с разбитите яйца и се пържи до сгъстяване на яйцата. Поднася се горещо с гарнитура от пържени картофи и салата.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти