Кокошка със сос
Нужни продукти
1 цяла кокошка
3 бр. яйца
2 с.л. брашно
60 г. краве масло
100 мл. растително масло
4-5 скилидки чесън
1 бр. лимон
1 с.л. оцет
сол
подготовка
80
минути
готвене
20
минути
общо
100
минути
Стъпки
Сварете кокошката в подсолена вода.
Отмерете 0.5 л от изстиналия бульон и него добавете три разбити яйца и две супени лъжици брашно.
Добавете счукания чесън, малко оцет и 60 грама краве масло в същата смес.
Варете соса, докато получи желаната от вас гъстота. Непрекъснато го разбърквайте, за да не се пресече.
Полейте кокошката с 100 мл. растително масло и я запечете във фурната, докато не зачервенее.
Сервирайте като поставите запечената кокошка в широка чиния и залейте със соса. Наоколо се нареждат резенчета от лимона.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти