Нужни продукти

1 кокошка
3 бр. яйца
2 с.л. брашно
60 г. краве масло
100 мл. растително масло
4-5 скилидки чесън
1 бр. лимон
1 с.л. оцет
сол
Нужно Време
подготовка 80 минути
готвене 20 минути
общо 100 минути

Стъпки

Кокошката се сварява в подсолена вода. Отмерва се 0.5 л от изстиналия бульон и в него се добавят, разбитите яйца и брашното, а след това се прибавят счуканият чесън, малко оцет и кравето масло.
Сосът се вари, докато получи желаната гъстота, като непрекъснато се разбърква, за да не се пресече.
Кокошката се полива с растителното масло и се запича във фурната до зачервяване.
Поставя се в широка чиния и се залива със соса. Наоколо се нареждат резенчета от лимона.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти