Крем карамел с кроасани Мама Мия
Нужни продукти
6 яйца
4 кроасана с шоколад
1 л прясно мляко
200 гр. захар
3 пакетчета ванилия
250 гр. захар за карамелизиране.
подготовка
30
минути
готвене
75
минути
общо
105
минути
Стъпки
1. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите.
2. Млякото се прибавя постепенно, като постоянно се бърка.
3. Кроасаните се надупчват с помощта на вилица.
4. Захарта за карамела се затопля в сух тиган с малко вода.
5. Карамелът се разпределя във форми за лазаня.
6. Върху него се поставят кроасаните и се заливат с крема.
7. Тавите за лазаня се поставят в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича във фурна на 150 градуса за 60-75.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти