Нужни продукти

6 яйца
4 кроасана с шоколад
1 л прясно мляко
200 гр. захар
3 пакетчета ванилия
250 гр. захар за карамелизиране.
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 75 минути
общо 105 минути

Стъпки

1. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите.
2. Млякото се прибавя постепенно, като постоянно се бърка.
3. Кроасаните се надупчват с помощта на вилица.
4. Захарта за карамела се затопля в сух тиган с малко вода.
5. Карамелът се разпределя във форми за лазаня.
6. Върху него се поставят кроасаните и се заливат с крема.
7. Тавите за лазаня се поставят в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича във фурна на 150 градуса за 60-75.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти