Сос Бешамел може да се направи с прясно мляко вместо вода.

Нужни продукти
1 кутия лазаня
500 мл прясно мляко
500 гр домати от консерва /или настъргано/
500 гр кайма
1 глава лук
3-4 топки моцарела
4-5 с.л. брашно
1 к.ч. олио
2 с.л. масло
настърган пармезан
черен пипер
риган
сол
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути
Стъпки

Сос Бешамел /с вода/:

Запържва се брашното в половината олио, добавя се гореща вода, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти като за сос. Прибавя се маслото, солта и черения пипер на вкус.

Сос с кайма:

Запържва се нарязания лук, прибавя се каймата и се задушава 5-10 минути. Прибавя се доматите и се задушава още 10 минути. Овкусява се със сол, черен пипер и риган.
Реди се в по-дълбока тава, като се започва с малко прясно мляко /да покрие дъното/, един ред кори лазаня, полива се със сос Бешамел и сос с кайма, тънки резени моцарела и се редува така до края като на всеки ред кори лазаня се полива малко мляко и трябва да се завърши със сосовете. Пече се на 220 градуса до готовност и накрая, след изключването на фурната, се поръсва с настъргания пармезан и се оставя още 10 минути в топлата фурна.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
04.06.2023 г. 15:42 Полезен 0

Благодаря! Радвам се, че ви харесва рецептата! Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, не се колебайте да попитате.

Chef Vkusnotiiki коментира
Подобни рецепти