Лесно пушено месо със зеленчуци "ЕЛИ"
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    600-800гр пушено месо;                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 пакет замразени зеленчуци - микс /според вкуса/;                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1/2 палка топено,пушено сирене                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кубче бульон /или вегета/, разтворено в 1 ч.ч. гореща вода;                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                25
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Нарязаното на парчета месо, зеленчуците и горещата вода с бульона се слагат в намазана с масло тенджера под налягане. Когато \"зашуми\", котлона се намалява на 1. Варим 12-15 мин. Спира се, охлажда се тенджерата, отваря се и се слагат малките късчета топено сирене /по желание - копър и магданоз/. Разбърква се леко и се оставя настрани 5 мин. - да се разтопи топеното сирене.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти