Нужни продукти
4 филета от бяла риба
3 с.л. зехтин (олио)
1 гл. лук
300 г. настъргани домати
черен пипер
8 зелени маслини
1 с.л. каперси
магданоз
1 ч.л. настъргана целина
сол
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Подреждаме рибата в намазан с мазнина, огнеупорен съд с капак. Изпържваме в зехтин ситно нарязания лук, прибавяме доматения сос, сол и задушаваме, като бъркаме от време на време. Като се посгъсти добавяме целината, каперсите, нарязаните на ситно маслини, магданоза, черния пипер и разстиламе сместа върху рибата.Печем под капак на умерена фурна 25-30 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
работя в гърция грижа се за една баба направих тази рецепта и моите работодатели останаха визхитени от вкусното ястие казаха че това е типично гръцка рецепта и се радват че я правят и други народи благодаря много за хубавите рцепти от които черпя опит