Татарска кухня, в оригиналната рецепта готовите перемячи се пържат, което избягвам.
Нужни продукти
20 гр. мая
250 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. олио
1 яйце
500 гр. пресято брашно
За плънката:
2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
250 гр. кайма
чубрица
магданоз
За поръсване:
50 гр. настърган кашкавал или нарязан на малки парченца, но може и без него
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
В топлото прясно мляко се разтваря маята с 1 ч.л. захар и се оставя да шупне. Сипваме маята в брашното, добавяме яйцето, солта, олиото и замесваме тесто. Оставяме да втаса за 30 минути.
От тестото се късат малки топчета и се оформя като мекица, но не толкова тънка. Слагаме 1 с.л. плънка, приготвена от запържения лук и каймата с подправките и завиваме на вътре така, че да се вижда плънката.
Нареждаме в тава с хартия и печем до зачервяване.
Накрая се поставят малки парченца кашкавал и се връща във фурната докато леко се зачерви.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти