Петел със зеле
Нужни продукти
1 петел (пиле или кокошка)
150 г. свинска мас
2 големи кисели зелки
1 с.л. лют червен пипер
чубрица
подготовка
50
минути
готвене
60
минути
общо
110
минути
Стъпки
Нарежете зелето на ивици.
Полусварете петела (или пиле, кокошка) и нарежете месото на парчета.
В дълбока тенджера поставете ред нарязано зеле.
Върху зелето сложете ред парчета от полусвареното месо.
Продължете да редувате зеле и месо, като най-горният ред трябва да е зеле.
Поръсете ястието с лют червен пипер и чубрица.
Разтопете свинската мас и я залейте върху продуктите в тенджерата.
Добавете малко бульон от петела.
Похлупете тенджерата и гответе на тих огън до готовност.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти