Нужни продукти
1 петел (пиле или кокошка)
150 г. свинска мас
2 големи кисели зелки
1 с.л. лют червен пипер
чубрица
подготовка 50 минути
готвене 60 минути
общо 110 минути
Стъпки

Нарежете зелето на ивици.

Полусварете петела (или пиле, кокошка) и нарежете месото на парчета.

В дълбока тенджера поставете ред нарязано зеле.

Върху зелето сложете ред парчета от полусвареното месо.

Продължете да редувате зеле и месо, като най-горният ред трябва да е зеле.

Поръсете ястието с лют червен пипер и чубрица.

Разтопете свинската мас и я залейте върху продуктите в тенджерата.

Добавете малко бульон от петела.

Похлупете тенджерата и гответе на тих огън до готовност.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти