Нужни продукти
800 гр. пилешко месо
1 ч.ч. ориз
75 гр. масло
2 яйца
150 гр. гъби
2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. галета
2 с.л. олио (зехтин)
черен пипер
150 гр. настърган кашкавал
сол на вкус
подготовка
50
минути
готвене
15
минути
общо
65
минути
Стъпки
Месото се сварява с малко черен пипер, като се посолява към края на варенето. Почиства се от костите и се нарязва.
Оризът се запържва до прозрачност в олиото, залива се с 2 1/2 ч.ч. от бульона, черен пипер и сол на вкус и се оставя на тих огън, докато поеме течността.
Гъбите се нарязват и запържват с малко от маслото и малко сол.
Месото, ориза и гъбите се смесват в тавичка, намазана с олио и поръсена с галета.
Сместа се залива с разтопено масло и разбитите с млякото, яйца и малко сол, наръсва се и с кашкавала и се запича.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти