Пиле по индонезииски
Нужни продукти
700 гр пилешко филе
1 глава лук
1 глава чесън
2 лъжици вегета
1 ч.л .черен пипер
2 с.л.захар
2 с.л. оцет
подготовка
10
минути
готвене
40
минути
общо
50
минути
Стъпки
Измитото и подсушено пиле, нарязано на лентички се запържва в мазнина заедно с вегетата, половин глава настърган лук и половината глава ситно нарязан чесън до златисто. Прибавя се 1 ч. ч. вода и другата част от лука и чесъна и черния пипер. Оставя се да ври на тих огън около половин час. Преди да се махне от котлона се добавят захарта и оцета. Поднася се върху канапе от сварен ориз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти