Нужни продукти
700 гр пилешко филе
1 глава лук
1 глава чесън
2 лъжици вегета
1 ч.л .черен пипер
2 с.л.захар
2 с.л. оцет
подготовка 10 минути
готвене 40 минути
общо 50 минути
Стъпки

Измитото и подсушено пиле, нарязано на лентички се запържва в мазнина заедно с вегетата, половин глава настърган лук и половината глава ситно нарязан чесън до златисто. Прибавя се 1 ч. ч. вода и другата част от лука и чесъна и черния пипер. Оставя се да ври на тих огън около половин час. Преди да се махне от котлона се добавят захарта и оцета. Поднася се върху канапе от сварен ориз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти