Пиле по Китайски
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг. пилешки гърди                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    10 с.л. олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    6 стръка зелен лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 скилитки чесън                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.л. настърган джинджифил                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    ЗА МАРИНАТА                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4 с.л. соев сос                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4 ч.л. нишесте                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    ЗАЛИВКА                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 с.л. захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    6 с.л. вино                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 ч.л. оцет                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.ч. вода                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                70
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Месото се нарязва на дребно и се слага в разбитата марината за около 30 мин.
В съд се сипват 4 с.л. олио и се запържва овкусеното месо,
изцежда се от мазнината.
В същата мазнина се запържва зеления лук, чесъна и джинджифила, след това се прибавя и месото. В отделна купа се слагат съставките за заливката и останалата марината. Получената заливка се изсипва върху  месото и се вари до сгъстяване на соса.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти