Нужни продукти
1 кг. пилешко месо
100 гр. масло
50 гр. сланина (свински гърди)
20 гр. брашно
700 гр. джанки
15 гр. лук
150 гр. червени домати
1 с.л. червен пипер
1 връзка копър
подготовка 20 минути
готвене 60 минути
общо 80 минути
Стъпки

Нарежете пилешкото месо на парчета и ги запържете леко в маслото.

Прибавете нарязаната сланина (или свински гърди) към пилешкото месо.

Добавете също така и нарязания лук, доматите и солта.

Разтворете брашното в малко вода и го добавете към сместа.

Измийте и изчистете от костилките джанките и ги добавете към яденето.
Варите около 5 минути.

Наръсете с червен пипер (може и лют) и добавете нарязания на ситно копър.

След което оставете да ври до сваряването на месото (да остане на мазнина).

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти