Нужни продукти
1 кг. пилешко месо
100 гр. масло
50 гр. сланина (свински гърди)
20 гр. брашно
700 гр. джанки
15 гр. лук
150 гр. червени домати
1 с.л. червен пипер
1 връзка копър
подготовка
20
минути
готвене
60
минути
общо
80
минути
Стъпки
Нарежете пилешкото месо на парчета и ги запържете леко в маслото.
Прибавете нарязаната сланина (или свински гърди) към пилешкото месо.
Добавете също така и нарязания лук, доматите и солта.
Разтворете брашното в малко вода и го добавете към сместа.
Измийте и изчистете от костилките джанките и ги добавете към яденето.
Варите около 5 минути.
Наръсете с червен пипер (може и лют) и добавете нарязания на ситно копър.
След което оставете да ври до сваряването на месото (да остане на мазнина).
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти