
Пиле с джанки
Нужни продукти
1 кг. пилешко месо
100 гр. масло
50 гр. сланина /свински гърди/
20 гр. брашно
700 гр. джанки
15 гр. лук
150 гр. червени домати
1с.л. червен пипер
1 връзка копър
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Пилешкото месо се нарязва на парчета, които се запържват леко в маслото, след което се прибавя нарязаната сланина /свински гърди/ и нарязаният лук, доматите и солта, както и разтвореното в малко вода брашно.
Измитите и изчистени от костилките джанки се прибавят към яденето накрая, като се варят около 5 минути. Готовата гозба се наръсва с червен пипер /може и лют/ и се слага нарязаният на ситно копър.
Оставя да ври до сваряването на месото /да остане на мазнина/.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти