Пиле с грах
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                     1 пиле
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     800 г. грах от консерва
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 гл. лук
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 ч.ч. бяло вино
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 с.л. брашно
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     50 г. масло
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     2 с.л. олио
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     1 к.л. индийско орехче
                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                     черен пипер                                    
                                
                                                                                        Стъпки
                             Нарязваме пилето на порции, изпържваме от двете страни в масло и олио и изваждаме. В останалата мазнина, пържим ситно нарязания лук, поръсваме с брашното бъркаме и заливаме с равни части вода и вино разбъркваме и добавяме пилето, грахта , индийското орехче, черния пипер и варим до омекване на месото.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
Къв е тоя Ути или пък някой си Иван Звездев, елате да пробвате моя грах с пиле. Рецептата е доволна, манджата стана супер, макар и без индийско орехче.