Пиле със сметана
Пилешките гърди се слагат се в съд от огнеупорно стъкло или гювеч, добавя се сметаната, нарязаното сирене, черния пипер, сол на вкус, бульона, бялото вино и нарязаните гъби, разбърква се и се задушава 1 час във фурната (може и без гъби).
Рецептата е много добра, но за половин кг пилешки гърди може да се направи с два пъти по-малко сметана (1 малка кофичка), три пъти по-малко топено сирене (100- 150 грама е достатъчно) и два пъти по малко масло... Тази вечер си го направих точно по рецептата от горе и стана страхотно, но малко тежичко и излишно калорично. Определено най-лесният начин за пиле със сметана и гъби :)))
страхотна рецепта,само че аз малко я приправих-добавих и зелен лук.Приготвих я в обикновенна тава но сас фолио отгоре и го оставих 1.30х.мин вав фурната.Маjат ми бе6е важитен от резултата :-)
Трудна за приготвяне и не винаги с добар резултат
Страхотна рецепта. Благодаря!!!
изглежда вкусно-ще я пробвам