Пиле в тесто
Нужни продукти
1 бр. пиле
5 гл. лук
2 зелени чушки
2 с.л. нарязани зелени маслини
3 домата
1/2 връзка магданоз
100 гр. масло
2 твърдо сварени яйца
сминдух
1/2 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
1 яйце
1 ч.л. олио
1 ч.ч. брашно
подготовка
80
минути
готвене
30
минути
общо
110
минути
Стъпки
Пилето се сварява с малко сол и черен пипер и обезкостява. В маслото се задушават нарязаните на ситно лук и чушки, прибавят се настърганите домати, като се сгъсти се прибавят нарязания магданоз и поръсваме със сминдух.
Тестото: В млякото се поставя бакпулвера, прибавя се яйцето, олиото, и брашното, омесва се меко тесто ( ако не се получава тесто ,поръсете още малко брашно). Разделя се на 2 части. По-голямата се разстила в/у тавичка да покрие и стените, намазани с олио и в/у него се редят нарязаното пиле и зеленчуците. Най-отгоре се слага, по-малката кора запечатва се и се надупчва с вилица. Поръсва се с масло и се пече до зачервяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти