Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 пиле                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 гр. кашкавал                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 жълтък                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    100 гр. масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    200 гр. гъби                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    кимион                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1-2 с.л. брашно                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                15
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                55
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Пилето се сварява и се обезкостява, после в дълбок се разтапя маслото, слага се брашното и се бърка за да не стане на топчета, слага се жълтък и бульона от пилето, (2-3 ч.ч.) бърка се, докато стане на гъст сос, слага се и обезкостеното месо, половината от настъргания кашкавал, гъбите и подправките. Всичко се обърква и се изсипва в тавичка да се запече в предварително умерено загрята фурна, 10-15 мин., след това се слага останалия настърган кашкавал и се запича докато се разтопи. Добър апетит.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти