Нужни продукти
1 пиле
250 гр. кайма
100 гр. пушени гьрди
200 гр. пресни гьби
1 ч.ч. ориз
сол
пипер
кьри
1 к.л. червен пипер
подготовка 40 минути
готвене 40 минути
общо 80 минути
Стъпки

Пилето се обезкостява до колкото можете(ако успеете да обезкостите и бутчетата, ще е много добре), костите на пилето се сваряват за бульона. Задушават се гъбите, след това се прибавя лука, като поомекне към тях се прибавят бекона и каймата.
Като се позапържат се добавя ориза с подправките на вкус и част от бульона. Когато плънката поомекне, се сваля от котлона и се пълни пилето, което после се маже със смес от червения пипер, олио и сол, залива се с остатъка от бульона и се пече.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти