Нужни продукти
2 бр. Пилешка пържола
200-300 гр. Гъби
2-3 Склидки чесън
1 ч.л. Вегета
2-3 с.л. Брашно
20-30 мл. Мляко
Олио
Магданоз накълцан за поръсване
сол на вкус
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

Нарежете месото на нормални парчета, след това изчистете гъбите и ги нарежете на тънки филий.

След това, сложете месото, гъбите, вегета, чесън, олио и малко сол. Слагате във фурната и оставете леко да се задуши всичко заедно.

През това време започвате да правите сос бешамел, слагате в тенджера (малка) 1 нокът олио, оставете да загрее съвсем малко и слагате брашното. Постоянно разбърквате и след като се сгъсти, леко добавяте млякото и продължавате да бъркате.

След като се сгъсти соса, изваждате тавата от печката и изсипвате соса в тавата и леко разбъркайте. След това слагате във фурната и оставате 25-30 минути (да се пече, но не се изпича ).
Накрая след като сервирате поръсете с магданоз.
Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти