Нужни продукти
4 пилешки пържоли-филе
200 гр гъби
100 гр. шунка
2 бр. кисели краставички
100 гр кашкавал
100 гр топено сирене
черен пипер
сол
вегета
олио или зехтин
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Гъбите, шунката, киселите краставички и топеното сирене се нарязват на ситно, поръсват се с черен пипер и малко вегета и много малко сол и малко зехтин. Разбърква се с лъжица и това е пълнежът за пържолите.
Всяка се начуква на много тънко, сместа се разделя на 4 и се разпределя на пържолите в единия край, завиват се на рула и намазваме с олио. Слагаме олио в тавичката, след което и рулцата, сипваме 2 ч.ч. вода.
Печем на 200 градуса докато се зачервят. Поръсваме ги с кашкавал, непосредствено след като ги извадим от фурната. Поднасяме ги задължително с лимоново резенче и стръкче магданоз за украса. За гарнитура: Млечна салата и катък. Препечен хляб. Подходящи напитки: Бяло сухо вино и минерална вода.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти