Изключително подходяща манджа за бяло вино.

Нужни продукти
1 кг пилешки дробчета
1 чаена чаша ориз
2 средно големи глави кромид лук
3 чаени чаши вода
1 кафена чашка олио
сол на вкус
чубрица
черен пипер
риган
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Дробчетата се измиват, почистват и се слагат в тавичка, поръсват се със сол и черен пипер и се запичат във фурната, като от време на време се разбъркват.
Когато се зачервят се изваждат от тавата и в олиото се слага нарязания на ситно кромид, посолете го. Запържете леко, след което поставете и ориза. Разбъркайте и отново запържете.
Сипете водата, добавете подправките и опечените дробчета, разбъркайте добре и оставете ястието да се пече във фурната на около 180 градуса. От време на време разбърквайте леко. Оризът е готов, когато поеме всичката вода и отгоре придобие жълтеникав цвят.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
15.10.2009 г. 10:49 Полезен 2

каде са дробчетата в рецептата?

Sonia Koleva Borisova коментира
Подобни рецепти