Пилешки дробчета с ориз на фурна
Изключително подходяща манджа за бяло вино.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 кг пилешки дробчета                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 чаена чаша ориз                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    2 средно големи глави кромид лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 чаени чаши вода                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 кафена чашка олио                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол на вкус                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чубрица                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    риган                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                50
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Дробчетата се измиват, почистват и се слагат в тавичка, поръсват се със сол и черен пипер и се запичат във фурната, като от време на време се разбъркват. 
 Когато се зачервят се изваждат от тавата и в олиото се слага нарязания на ситно кромид, посолете го. Запържете леко, след което поставете и ориза. Разбъркайте и отново запържете. 
 Сипете водата, добавете подправките и опечените дробчета, разбъркайте добре и оставете ястието да се пече във фурната на около 180 градуса. От време на време разбърквайте леко. Оризът е готов, когато поеме всичката вода и отгоре придобие жълтеникав цвят.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти
                            
каде са дробчетата в рецептата?