Нужни продукти
500 гр. пилешки дробчета
200 гр. бекон
200 мл. сметана за готвене
1 с.л. тахан
пипер меланж
кимион
сол и зехтин
магданоз за декорация
10 гр. краве масло
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Овкусете пилешките дробчета със сол, пипер меланж и кимион. В загрят тиган с малко зехтин запържете за малко дробчетата. Увийте запечатаните дробчета с бекон и наредете в тава за печене. Запечете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
За соса в тиган загрейте сметаната за готвене и тахана. Непрекъснато бъркайте, докато сосът се сгъсти. Накрая на термичната обработка добавете бучка краве масло. Овкусете със сол и пипер меланж. Поднесете порция от дробчетата със соса и гарнирайте със стрък магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти