Пилешки флейки
За панирането, ще Ви трябва повече сусам.
Нужни продукти
Пилешки гърди
яйца
галета
сусам
черен пипер
за соса:
чесън на прах или 2-3 скилидки
кисело мляко
подготовка
10
минути
готвене
30
минути
общо
40
минути
Стъпки
Нарязваме пилешките гърди на ленти (един пръст дебелина),наръсваме с черен пипер и сол, объркваме. Разбиваме в купа яйцата и потапяме лентите в яйцата, после овалваме в галета, отново в яйцата и в сусама. Пържат се в дълбок съд с много олио (може и във фитюрник) до златисто-кафяво.
За соса в малка купичка или чашка сипваме мляко, добавяте чесъна на прах или настърган, сол и бъркате (който не обича чесън може и само с мляко).
Приятно хапване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти