Пилешки флейки
За панирането, ще Ви трябва повече сусам.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    Пилешки гърди                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    яйца                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    галета                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сусам                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    черен пипер                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    за соса:                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чесън на прах или 2-3 скилидки                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    кисело мляко                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                30
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Нарязваме пилешките гърди на ленти (един пръст дебелина),наръсваме с черен пипер и сол, объркваме. Разбиваме в купа яйцата и потапяме лентите в яйцата, после овалваме в галета, отново в яйцата и в сусама. Пържат се в дълбок съд с много олио (може и във фитюрник) до златисто-кафяво.
За соса в малка купичка или чашка сипваме мляко, добавяте чесъна на прах или настърган, сол и бъркате (който не обича чесън може и само с мляко).
Приятно хапване.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти