Нужни продукти
1 малка глава лук (ситно нарязана)
1 малко бурканче стерилизирани гъби (нарязани)
500 гр. пилешко филе, нарязано на хапки
200 гр. течна готварска сметана
200 гр. настърган кашкавал
магданоз
черен пипер
подготовка 10 минути
готвене 20 минути
общо 30 минути
Стъпки

Използвам най-силната степен на котлона и не се отделям от печката до готовност на ястието. Не добавям сол - кашкавала е достатъчен:

-Запържване до омекване ситно нарязаната глава лук.
-Добавяме гъбите, запържваме за кратко.
-Прибавяме филето и пържим до готовност на месото (да остане на мазнина).
-Добавяме подправките.
-Слагаме течната сметана - да клокне за секунди.
-Прибавяме кашкавала и бъркаме непрекъснато до разтопяването му (отнема секунди).
-Отстраняваме от огъня и след кратък престой сервираме.

Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти