Нужни продукти
1 кг. пилешко филе
200 гр. моцарела
8 стръка салвия
1 ч.ч. бяло сухо вино
50 гр. масло
черен пипер
сол
подготовка
15
минути
готвене
40
минути
общо
55
минути
Стъпки
Начукайте месото с еднаква дебелина, поръсете го със сол и черен пипер от вътрешната страна.
Нарежете на 4 парчета моцарелата, нарежете на ситно салвията и оваляйте сиренето в нея.
На всяко парче месо, сложете по 1 парче моцарела, сгънете го като плик и краищата забодете с клечка за зъби, за да не се отвори при печенето.
В тавичка сложете месото и го залейте с разтопеното масло навсякъде, поръсете с черен пипер и сол на вкус, добавете виното.
Печете на 180 градуса около 40 мин., като от време на време го поливате със соса в тавичката.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти